MISIUNE

Centru informational,cultural si de socializare pentru comunitatea sectorului Botanica-incurajeaza si sustine libertatea de a cunoaste prin asigurarea accesului liber la informatie tuturor rezidentilor sectorului fara limite de virsta,sex,limba,orientare religioasa,politica,conditie sociala,fizica,capacitate intelectuala.

marți, 8 iunie 2010

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPIILOR

Ziua Internationala a Copilului, cum a intrat in traditia romaneasca ziua de 1 iunie, este una dintre multele zile dedicate celor mici in diferite tari ale lumii. 1 Iunie nu este o zi instituita de ONU, ci este sarbatorita in aproximativ 25 de tari, incepand din 1925, dupa ce, la Geneva, unde s-a desfasurat Conferinta mondiala pentru bunastarea copiilor, s-a luat decizia marcarii unei zile a celor mici.


Indiferent de motivul, de data si de denumirea sub care este marcata, Ziua copiilor este o sarbatoare care inseamna veselie si voie buna si reprezinta, totodata, o zi in care adultii sunt invitati sa ii respecte pe copii mai mult, sa ii faca fericiti, cum de altfel ar trebui sa o faca in fiecare zi a anului.


In tara noastra, in fiecare an, de 1 Iunie, in toate orasele sunt organizate diferite manifestari - spectacole, expozitii de jucarii, targuri de dulciuri, petreceri-surpriza cu multe bucurii, toate pentru copii.


"As vrea sa fiu mereu copil
                                                              Sa ma-nvartesc fara sfiala,
                                                              Sa vad bujorii in April
                                                              Trezindu-se din amorteala.

                                                              S-alerg desculta pe afara
                                                              In iarba umeda covor,
                                                              Sa vad bondarul gras cum zboara
                                                              Legat de coada unui nor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu