MISIUNE

Centru informational,cultural si de socializare pentru comunitatea sectorului Botanica-incurajeaza si sustine libertatea de a cunoaste prin asigurarea accesului liber la informatie tuturor rezidentilor sectorului fara limite de virsta,sex,limba,orientare religioasa,politica,conditie sociala,fizica,capacitate intelectuala.

vineri, 6 aprilie 2012

Au venit sărbătorile sfinte

  Buna-Vestire ( Blagoveştenia ) - este ziua cînd biserica creştină celebrează vestea adusă  Fecioarei Maria de către Arhanhelul Gavril că-l va naşte pe Isus. Se spune că în această zi nu se lucrează ,,nici pasărea nu-şi face cuib". Se spune că cucul e fără cuib pentru că şi l-a făcut în ziua de Blagoveştenie. Sunt numeroase semnele populare privind timpul, roada anului, se zice că că după cum va fi timpul în această zi, aşa va fi şi la Paşti. Toate acestea ne vorbesc despre  marea importanţă a sărbătorii Bunei-Vestiri.

 Floriile - în această duminică de Florii, toţi creştinii au datoria să meargă la biserică, unde este Ierusalimul ceresc, ca să întămpine întrarea Domnului aşa cum se cuvine cu jerbe de flori în mîini şi cu inima-grădină de flori ale dragostei de aproapele, de cei care se ţineau scai de Isus şi care aşteaptă şi azi măngăiere.

 Paştele 
  Au venit sărbătorile
  Cele sfinte, cele sfinte.
  Ouă roşii ca florile
  Dragi cuvinte, dragi cuvinte.
 
  Înverzesc rămurelele
  În grădină, în grădină.
  Se-ntîlnesc nemurelile
  Cu lumină în lumină.
                                  Grigore Vieru

Pentru cei care vor să afle mai multă informaţie despre aceste sărbători sfinte, vă invităm la bibliotecă, pentru a consulta  documentele deja expuse la expoziţiea ',, Au venit sărbătorile"


 În imagine  eleva clasei a 7a , Boccariova Iana  o interesează încondeiatul ouălor. Cromatica ornamentului de pe ouăle încondeiate coincide cu coloritul naturii la începutul primăverii. Atăt coloritul ,căt şi formele figurilor geometrice au demonstrat pe parcursul  secolelor, talentul nelimitat al meşterilor populari ai plaiului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu