MISIUNE

Centru informational,cultural si de socializare pentru comunitatea sectorului Botanica-incurajeaza si sustine libertatea de a cunoaste prin asigurarea accesului liber la informatie tuturor rezidentilor sectorului fara limite de virsta,sex,limba,orientare religioasa,politica,conditie sociala,fizica,capacitate intelectuala.

vineri, 19 februarie 2016

CHIȘINĂUL CITEȘTE!!!

 Suntem la XIII ediție a Programului CHIȘINĂUL CITEȘTE.
Un Program de lectură îndrăgit de cititori. Anul acesta au fost propuse trei cărți pentru cititori de diferite categorii de vîrstă.
Pentru copii este propusă cartea Când părinții nu-s acasă de Miroslava Metleaeva.
Adolescenții vor afla despre țara copiilor maturi, despre cruzime și tandrețe, despre durere și mângâere, disperare și speranță citind cartea Kinderland de Liliana Corobca.
Maturii vor savura din plăcerea lecturii citind cartea lui Paul Goma Arta refugii O copilărie transilvană. 
Vă așteptăm cu drag în toate filialele BM ,,B. P. Hasdeu''.

CHIȘINĂU-I PLIN DE FLOARE

Laudă ție,
străbun Chișinău,
luminată zidire
a neamului meu.
    Tu ești cel mai frumos
    și mai drag pe pământ,-
    despre tine mereu,
    Chișinău, am să cânt.
(Odă orașului Chișinău de Gh. Vodă)

Împreună cu elevii de la Școala profesională nr. 4 am organizat o oră de lectură dedicată orașului Chișinău.
Chişinăul este atestat documentar prima dată la 1436 în calitate de localitate, aşezată pe malurile râului Bâc. Acest loc a fost populat din timpuri străvechi. Arheologii au descoperit aici aşezări umane, care datează încă din epoca de piatră (35-8 mii ani î. Hr.), aşezări din epoca timpurie a fierului (sec. 10-8 î. Hr.) şi altele.

vineri, 12 februarie 2016

GRIGORE VIERU: OMUL POEZIE

Grigore Vieru- poet al copilului și cântăreți al valorilor umane

De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. Creația vieriană izvorăște limpede, cu demnitate. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mișcate de nimeni și de nimic. Izvoarele de inspirație a poetului sunt simple zile de Paști și de Crăciun. Dar anume această simplitate înseamnă toată măreția vieții care alcătuește Universul.